Rørt mottaker av Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend

I tropisk varme (og med stor mage!) mottok jeg Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend under Litteraturfestivalen på Lillehammer 30. mai.

Leder i Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU) leste opp juryens begrunnelse:

 «Ingrid Ovedie Volden har ein god penn, er språkleg sterk, men det er først og fremst kunsten å komponere ein enkel melodi ut av eit komplekst nettverk av trådar som gjer bøkene hennar til slike fine lesaropplevingar. Bøkene «Alt som teller» og «Hjertet er en knyttneve» er lette å lese, kloke og inspirerande. Vi har stor tru på at forfattaren vil halde fram med å skrive gode og underhaldande bøker for barn og unge». 

Jeg er stolt og glad over å motta dette stipendet, som er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og NBU. Stipendet er på 40 000 kroner og har som formål å utvikle forfatterskap og løfte de nye barne- og ungdomsbøkene frem

Trine Stensen, adm. direktør i Bokhandlerforeningen til venstre og Taran L. Bjørnstad, leder av NBU, til høyre. Jeg i midten. Foto: Bokhandlerforeningen.

Trine Stensen, adm. direktør i Bokhandlerforeningen til venstre og Taran L. Bjørnstad, leder av NBU, til høyre. Jeg i midten. Foto: Bokhandlerforeningen.